Rebecca Grönlund – Bee with Beccy

Var finns du och din biodling?
Rebecca heter jag och mitt företag är Bee with Beccy.
Jag befinner mig i västra Sverige precis på gränsen mellan Halland och Skåne. Jag är bosatt på ena sidan utav Hallandsåsen på den skånska sidan, och biodlingen utgår mycket från andra sidan Hallandsåsen, på den halländska sidan.
År 2021 gick jag på yrkesbiodlar utbildningen som startades på Fristads folkhögskola, men biodlingen är jag uppvuxen med på hobbynivå.

Din favoritsyssla inom biodlingen?
Det absolut roligaste med biodlingen tycker jag är genomgången av samhällena. Trots att jag tänker att jag ska vara rationell och snabb så fastnar jag väldigt lätt i fascination över denna superorganism. Hur se samspelar, kommunicerar, samarbetar. Som beteendevetare om människor och vårt psykosociala samspel är det roligt att dra paralleller. Både om våra likheter, men även våra olikheter.  Det finns så mycket vi vet, men också så mycket vi inte kunnat räkna ut än. Det får mig att hela tiden förhålla mig ödmjuk till livet och vår natur. Det är nog också därför jag väljer att jobba med just biodlingen. Att sedan skörda honung är mycket trevligt det också.

Produkter/tjänster ditt företag erbjuder?
Jag säljer honung, både raps, sommarhonung och honung i vaxkaka. Längre fram kommer jag erbjuda utbildningar och bisafaris för företag och privatpersoner.
Jag leasar också ut bikupor till företag och informerar om nyttan med bin i olika sammanhang. Intresset är stort och ökar märkbart hos de enskilda individerna. 

Varför är du medlem i Biodlingsföretagarna?
Jag är medlem i biodlingsföretagarna för jag tror på samarbete och att tillsammans lyfta och dra nytta av varandra. Alla har vi olika saker vi är bra på och kan vi låta rätt person göra rätt grejer kan vi lyfta den svenska honungen och ännu mer lyckas med våra företag. Det är en spännande resa vi och jag står inför och vi ser med tillförsikt på framtiden och den svenska honungen på den svenska marknaden.